fredag 25 oktober 2013

Höstlovstävling!


Vi vill fira att det äntligen är höstlov genom att lotta ut två exemplar av den splitternya boken Kyss mig först av Lottie Moggach. 

Bokens handling: 
"När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan. Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian. Leila blir glad när Adrian ber att få träffa henne och smickrad när han erbjuder henne att delta i »Projekt Tess«. Tess är en kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. Hon är vacker, urban, smart - och sargad. När Leila och Tess mailar, chattar och pratar över Skype, blir Leila alltmer indragen i Tess värld. Steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om den andra kvinnan - snart måste hon nämligen bli Tess.

För att vara med och tävla: 
Skriv om en bok som du tycker passar bra på hösten och kort varför.
Skriv med din mejladress.

Vinnarna presenteras på bloggen den 2 november! 

10 kommentarer:

 1. Hej,
  Nu till hösten tycker jag att det passar bra att läsa skräck böcker och då givetvis av skräckkungen Stephen King. Jag tycker att hans bok Under the Dome passar bra att läsa denna höst. En dag i oktober blir staden Chester's Mill, Maine omsluten av en kupol, vilket stryper all kommunikation med omvärlden. Det som blir det läskiga i denna bok är hur människorna i den lilla staden förändras. Det uppstår en situation som tar fram det värsta i invånarna. Som vanligt har Stephen King gjort ett persongalleri som är väldigt imponerande, karaktärerna blir trovärdiga.

  mail: sara.flodin@gmail.com

  SvaraRadera
 2. (inmymindpalace@gmail.com) En riktigt höstig bok för mig är Maggie Stiefvaters "The Scorpio Races". Den utspelar sig oktober-november på en liten ö och det är så många halvruskiga men samtidigt varma toner i boken. Dessutom får alla miljöbeskrivningar och vattenhästar mig att tänka på rödbruna höstfärger och boken är så himla mysig hela vägen igenom! Jag brukar läsa om den varje år vid oktobersnåret bara för att det få komma tillbaka till Sean och Puck och deras lilla ö :)

  SvaraRadera
 3. En bok som jag läser just nu och som jag tycker passar perfekt att läsa i höstrusket är Hypnotisören, fruktansvärt obehaglig och blir ännu mer obehagligt när man läser den själv i mörkret!

  bokparadiset@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Dash och Lillys utmanings bok så jag kan längta till julen nu när det är höst och kalt. för föredrar jul framför hösten. Boken är mysig och julig, plus dom jagar varandra över hela Manhattan och utmanar varandra :)

  Min mejl: Juliadahl87@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. "Sanningen om Alice" av Rebecca James är en fantastisk bok! Framförallt så här till hästen när i alla fall jag gärna sitter inne och myser med en ruskig bok.

  louise.bjelk@praktiska.se

  SvaraRadera
 6. Jag har just läst Carlos Ruiz Zafóns bok "Marina" som nyligen kom ut på svenska. Hans berättarstil passar extra bra på hösten tycker jag. Jag tycker om hans person- och miljöbeskrivningar och hur bygger upp kusliga stämningar.
  heleri74@gmail.com

  SvaraRadera
 7. An någon unknown reason så tycker jag att Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo passar på hösten. Jag är inte säker på att den utspelar sig då men det verkar iallafall lite så... säkert på grund av att mycket av handlingen utspelar sig på ett café och jag tycker att det är sjukt mysigt med café besök på hösten och för att hon cyklar till jobbet varje dag och det på slutet av boken börjar bli lite för klatt för att cykla. Jag läste den dessutom första gången i november och är säkert därför som jag nu får en sådan där känska att jag vill läsa just den på hösten. Sen så tycker jag att omslaget känns så mysigt!

  Jag bor i Finland så vet inte om det då går och delta men ni meddelar mig säkert i så fall?

  elviraslillabloggomvarlden@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Boktjuven av Markus Zuzak. Anledningen till att den passar bra nu i hösttider är att vi håller på med världskrigen i skolan, och det gör mig mycket inspirerad till att läsa böcker från just den tiden nu i höst... Att Boktjuven är så otroligt bra gör dessutom att boken passar utmärkt under alla årstider!

  hedvig_andersson@live.se

  SvaraRadera
 9. Jag tycker Beautiful Creatures böckrerna passar nu på hösten. Jag tycker så för det är en grå stämning i böckerna, samtidigt som de bubblar av liv. (emmavidarsson@hotmail.com)

  SvaraRadera
 10. Harry Potter och de vises sten. Halloween scenen har fastnat för mig, alla Harry Potter passar perfekt på hösten! Kanske för att skolstarten är på hösten?

  E.backeby@gmail.com

  SvaraRadera