måndag 6 maj 2013

En bok om makt och högstadiehierarki

I augusti kommer en minst sagt annorlunda bok ut.

"Blenda är en ensamvarg som drömmer om att få stå i centrum och bestämma. LSD är överempatisk, men har ingen riktig livsgnista. Hon skriver nästan dagligen självmordsbrev som hon sedan river sönder för att lätta på trycket.  
Penny blir ständigt en kopia av den hon pratar med och har för länge sedan glömt vem hon är.   

Tillsammans studerar de Hitlers väg till makten i ett grupparbete i skolan. Och plötsligt inser de hur de ska göra för att störta skolans drottning, Hedvig. Alla som inte vågar vara sig själva, som känner sig osäkra eller har blivit utnyttjade av Hedvig kommer att bli tacksamma. Och det visar sig vara så enkelt: det gäller bara att hitta något som förenar alla och berätta hur bra de är, att de förtjänar bättre. Precis som Hitler gjorde med tyskarna efter första världskriget. Men snart glömmer Blenda vad hon egentligen kämpar för. Det enda viktiga blir makten. Att få större makt, och att få behålla den. Till vilket pris som helst...


Handlingen låter lite som en blandning av Die Welle och en förvrängd version av Tusen gånger starkare. Jag är osäker på om jag kommer gilla den eller inte, men handlingen väckte helt klart min uppmärksamhet!

2 kommentarer:

  1. Håller med jag vet inte om jag kommer gilla boken men jag blev grymt nyfiken på att ta reda på det :)

    SvaraRadera
  2. låter riktigt intressant!

    SvaraRadera