lördag 6 april 2013

Om Warner Bros Studio Tour

De senaste veckorna har vi fått en hel del mail från personer som har frågor angående Warner Bros Studio Tour - The making of Harry Potter. I veckan var jag i London och passade på att besöka den för andra gången sedan portarna slog upp i mars förra året. Det är absolut en av de härligaste upplevelserna jag varit med om och det är ett måste för alla som älskar Harry Potter. För ni som funderar på att åka dit kommer jag nu att besvara de vanligaste frågorna.

Vad är Harry Potter Studio Tour?
Det är ett museum från inspelningarna av Harry Potter. Till denna studio i Leavesden har skådespelarna i filmerna åkt varje dag i tio år för att spela in olika scener. Många av de välkända miljöerna är inspelade i dessa lokaler; Diagongränden, Stora Salen, Gryffindors uppehållsrum, Dumbledores kontor, Kråkboet, m.m. Turen är guidad de första 20 minuterna, sedan rör man sig fritt bland de olika rummen i hur många timmar man vill. Uppskattningsvis ca 2-3 timmar.

Vad finns mer på muséet?
Förutom de olika miljöerna finns två caféer och en enorm Harry Potter shop. Där finns allt från klonkar, marodörkartor, och trollstavar till klädnader, chokladgrodor och kvastar. Dessutom kan man åå caféerna även köpa honungsöl!

Hur bokar man biljetter?
Biljetter bokas på Warner Bros Studios hemsida. Där väljer man vuxen-eller barnbiljett, dag man vill åka samt olika tillval. Priset ligger på ca 300 kr/person. Se till att boka biljetter i god tid innan så att det säkert finns biljetter till det önskade datumet. Biljetterna skickas till en på mail som man sedan kan skriva ut och ta med sig dit.


Hur tar man sig dit?Jag har tagit mig dit med hjälp av kollektivtrafiken, men det går även direktbussar till Studion från bland annat Victoria Station i London. Direktbussar går att boka här. Med tunnelbana och tåg tar man först Circle Line till Euston Square i centrala London, där går man till Euston Rail Station som ligger ett par hundra meter därifrån. Därifrån tar man tåg till Watford Junction, en station som ligger ca 15-20 min från Euston. Från Watford Junction går speciella Harry Potter-bussar var 15e minut som kör en direkt till Studion. Bussresan tar 10-15 min och kostar 2 pund tur och retur. Reseplanerare för Londons kollektivtrafik finns här.
Det kan vara bra att vara framme i Studion ca 1 timme innan det bokade besöket börjar.


Vilka hotell passar för besöket?
Smidigast är att på ett hotell nära Victoria Station eller Euston Station för att lätt kunna ta sig till tåg/buss som tar en till Studion. När jag var i London i somras bodde vi dock i Bayswater nära Notting Hill  och det gick bra det med eftersom tunnelbanan går hela tiden. Boendet spelar helt enkelt inte så stor roll, det är lätt att ta sig dit oavsett.


Har ni fler frågor om Warner Bros Studio Tour är det bara att kommentera eller maila oss!

/ Hanna


7 kommentarer:

 1. Åå vad jag längtar tillbaka nu!

  SvaraRadera
 2. Hur mycket pengar ska man ta med sig om man vill köpa många saker i Harry Potter shopen?
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror självklart på hur mycket man vill köpa och vad, men chokladgrodor och annat godis kostar mellan 40-80 kr. En trollstav kostar 250 kr, en marodörkarta 300 kr och kläder kostar från 100 kr till flera tusen beroende på vad man vill ha. Böcker och annat kostar lika mycket som i andra bokhandlar.

   Radera
 3. Den guidade turen på 20 minuter, ingår den i entré biljetten eller måste man köpa till det?
  Mega awesome blogg förresten! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad snällt! Den ingår i biljetten! :)

   Radera
 4. om man tittar på priserna när man ska köpa biljetter, så kan man köpa tex, "adult ticket", eller "the complete studio tour package" som är dyrare.
  Vilket av dem köpte du? borde jag köpa tour package eller den vanliga, hur stor är skillnaden?
  Älskar denna bloggen!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte den vanliga "Adult ticket". Skillnaden är att i den dyrare ingår guidebok och en digital guide. Men allt är så himla fantastiskt att jag kände att jag klarade mig utan tillvalen. :)

   /Hanna

   Radera