fredag 19 augusti 2011

"Tordyveln flyger i skymningen" blir film!

Igår läste jag i DN att Maria Gripes fantastiska och mycket uppskattade ungdomsroman "Tordyveln flyger i skymningen" ska bli film. Det känns väldigt väldigt roligt. Det är produktionsbolaget Nice Entertainment som ska göra den och inspelningen är planerad att börja 2013. Nice Entertainment ska även göra ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, under 2012.

Förresten, idag har "Jag saknar dig" biopremiär, ett måste för er som läst boken! Här skriver jag och Elin om filmen.


5 kommentarer:

 1. Har aldrig läst just den Maria Gripe boken, men väl många andra när jag mindre. Tyckte särskilt om "Agnes-Cecilia en sällsam historia", trots att den skrämde mig och fortfarande, till vis del, gör. De hägrar en viss stämning i hennes böcker, tycker ni inte? Kan inte riktigt sätta fingret på det, men nu när jag tänker tillbaka på denna författares böcker tycks de så kusliga

  SvaraRadera
 2. Jo jag håller verkligen med dig. Hennes böcker innehåller en liten liten mängd av det övernaturliga och det är just det som skrämmer mig så mycket. Det inträffar saker som man själv kan inbilla sig när man är riktigt riktigt rädd. Det är väldigt skickligt gjord av henne att skriva på det sättet. Och jag tror inte att jag har stött på det i så många andra böcker.

  SvaraRadera
 3. Det här är mycket bra nyheter! Kay Pollak ("Barnens ö", "Såsom i himmelen") som regissör är ett perfekt val likaså. Håller med om att det finns en väldigt subtil och hägrande stämning i Gripe´s böcker som man aldrig glömmer.

  SvaraRadera
 4. Oj vad spännande! Tordyveln är ju en riktigt bra bok!

  SvaraRadera