lördag 5 februari 2011

Årets bästa ungdomsfilm

Smygpremiären av Jag saknar dig var mer en världspremiär då det var första gången filmen visades. På biografen Draken i Göteborg fanns flera av skådespelarna på plats, samt regissören och producenten som alla kom upp och pratade efter filmen. Och vilken film det var...

När ens favoritbok ska bli film känns det alltid nervös. Jag saknar dig jag saknar dig har blivit en av mina ungdomsfavoriter och förväntningarna var höga när jag satt där inne i biosalongen. Filmen var fantastisk. Den var hemskt sorglig och gripande. Jag satt och grät nästan hela filmen igenom, och då överdriver jag inte. Det fanns hela tiden en närvaro i filmen som flera gånger fick mig att rysa. Skådespeleriet var grymt bra, speciellt från tvillingarna som spelar Cilla och Tina som aldrig ens skådespelat förut. Jag tycker också att de lyckades bra med musiken, som verkligen lyfte upp hela filmen.

Om ni har möjlighet tycker jag absolut att ni ska se den på bio, trots att det inte var några coola specialeffekter, gav det en alldeles speciell känsla att se den på den stora duken. Och nej, jag är inte sådan som tycker att alla filmer är bättre på bio, det finns några få filmer som varit riktiga bioupplevelser och den här är en av dem. Jag ska läsa om boken, jag ska se den på bio igen när den har premiär och sedan ska jag köpa DVD:n när den kommer ut. Redan nu i februari månad kan jag säkert säga att det här är 2011 bästa ungdomsfilm, ingen tvekan.

7 kommentarer:

 1. Oj, nu måste jag ju bara läsa boken så att jag kan se filmen sen.. när har den premiär?

  SvaraRadera
 2. Jag har inte hittat något premiärdatum än på internet, men jag hörde från någon att den skulle ha premiär i april. Men jag vet inte alls om det stämmer :)

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag längtar! Jag har längtat och längtat ända sen jag hörde att den skulle bli film för flera år sen. Trodde att den skulle ha premiär i januari, men tydligen är det april som gäller.

  SvaraRadera
 4. Det är mycket värre än så! Premiär först i september
  Jonna

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Nej det är ju hemskt!! Varför först i September?! Jag har ju redan sett den, den var så gott som färdig... Vad jobbiga de är!

  SvaraRadera
 7. Produsenterna till filmen har bytts flera ggr, den här sista förseningen är för att nåt filmbolag som hade ansvaret lagts ner så dom har bytt det oxå. Kämpigt för Anders Grönros och Peter Pohl som hållit på sen 1990-talet med att få filmen gjord.

  SvaraRadera