tisdag 9 augusti 2011

Philip Pullman om Jesus

Alma-pristagaren Philip Pullmans nya vuxenbok har det skrivits väldigt mycket om. Han har tidigare skrivit ungdomsböcker som Den mörka materian och Sally Lockhart. Redan i Guldkompassen gick Pullman på kyrkan och detta verkar vara något liknande. Trots att det inte är en ungdomsbok blir jag ändå lite nyfiken på vad han har att säga. Så här står det på förlagets hemsida: 

"Det här är en berättelse om Jesus. Och det är en berättelse om Kristus. Det är en berättelse om Maria och Josef och ängeln och den som styr allt. Det är en berättelse om mirakler och vad tro kan åstadkomma.
Och framför allt är det en berättelse om hur en berättelse blir till. Den mest betydelsefulla historien som någonsin berättats.
Men det är inte ett evangelium. Det är en berättelse.
Fylld av mysterium, medkänsla och kraft ställer Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren bilden av Jesus i ny belysning. Den ställer frågor till läsaren som kommer att ljuda långt efter den sista sidan är vänd."
Artiklar om boken: DN, Expressen, GP, SVD, The Guardian 

1 kommentar:

  1. Jag läste ett smakprov på internet, och konstaterade att det är en blandning av vad som står att läsa i bibeln, och en del påhittat. Dessutom har han blandat ihop vem som sa och gjorde vad på vissa ställen. Antar att han inte stödjer kyrkan i sina andra böcker?

    Ha det fint!

    SvaraRadera