torsdag 11 augusti 2011

Klubb död


Tredje boken om Sookie Stackhouse är precis lika underhållande som de tidigare. Sookie har tröttnat på sin vampyrpojkvän Bill som bara sitter framför datorn. När han plötsligt försvinner en dag berättar Eric att Bill blivit kidnappad. Sookie beger sig tillsammans med varulven Alcide till Jackson för att leta efter ledtrådar. Där hamnar de på Klubb död, en klubb för övernaturliga varelser som hamnskiftare, varulvar och vampyrer. Men när alla spår verkar leda till Jacksons vampyrkonung visar sig uppdraget bli mycket svårare än de anat, för att inte tala om räddningsexpeditionen. 

True blood är som gjort för sega dagar då regnet vräker ner och denna blev en riktig sträckläsare. Efter att ha läst tre delar tycker jag helt klart att detta är en av de bättre vampyrserierna. Klubb Död påminde mig mycket om Levande död i Dallas (del två) men den är inte sämre för det. Tvärtom tycker jag bättre och bättre om Sookie för varje bok och det känns som att det är mycket mer girl-power nu än i den första. 

4 kommentarer:

 1. Har just läst den första och tyckte om den, men kunde inte låta bli att gapskratta när jag läste att Bill sitter för mycket framför datorn. Måste läsa fortsättningarna nu!

  SvaraRadera
 2. De är ganska beroendeframkallande! Min mamma köpte de tre första, och sen lyssnade jag på resten på ljudbok (och där har de hittat en berättare med bred sydstatsdialekt, helt underbar!). Jag har fortfarande inte läst den senaste dock, får införskaffa. /Malin

  SvaraRadera
 3. Gled deg til bok nummer fire, det er min favoritt så langt :)

  SvaraRadera
 4. Jag försökte precis läsa en Sookie Stackhouse men det funkade inte alls för mig. OK, jag drog på munnen när en av karaktärerna satt och kollade på "Buffy", men det var typ allt. Höll ut till första sexscenen, men när inte ens det var intressant gav jag upp... Håller mig till TV-serieversionen :)

  SvaraRadera