onsdag 19 januari 2011

Om jag stannar får en uppföljare!


2009 kom den finfina boken Om jag stannar ut, som både jag och Klara älskar. Inte hade vi väntat oss att det skulle komma en uppföljare. Men, Jo, det gör det tydligen och vi kan inte vara mer glada och uppspelta än vad vi är just nu.

Den kommer att heta Where She Went på engelska och här berättas historien ur Adams synvinkel. Det har gått tre år sedan olyckan, och tre år sedan Adams och Mias vägar skiljdes för alltid. Mia går nu på Juilliards i New york och Adam får en allt högre kändisstatus i Los Angeles. När Adam av en anledning fastnar i New York möts de igen...

I april kommer den ut på engelska, om den översätts till svenska vet jag inte men jag hoppas innerligt att den gör det. Kanske hade jag velat att historien skulle sluta där i Om jag stannar, med ett Lyckliga i alla sina dar. Men när jag läser vad "Where She Went" kommer att handla om tror jag att det kan bli riktigt bra. Det var två år sedan jag läste "Om jag stannar" men det jag minns av den var att den var väldigt fin och det fanns en stämning i den som jag fortfarande minns tydligt. Ska bli spännande att se hur fortsättningen blir.

Psst!
Ni som inte har läst Om jag stannar. Nu har den kommit ut i pocket, med det här omslaget som påminner mig lite om omslagen på Sara Dessens böcker. Missa den inte!

1 kommentar:

  1. Hurra vilken fantastisk nyhet!! Den sak jag läsa asap när den kommer ut. Om jag stannar är en av mina absoluta favoritböcker. Måste Flaskposta om det här när jag hinner...

    SvaraRadera