lördag 15 januari 2011

Svenhammeds journaler

Svenhammeds journaler är en bok som jag aldrig var intresserad av när den kom ut, och sedan glömde jag nästan helt bort den när den blev mindre aktuell. Men nu såg jag att boken gjorts till teater på Folkets hus i Gävleborg. Det ligger som sagt en bit från Götet. Jag har inga planer av att se den, däremot har jag planer att läsa den eftersom jag nu plötsligt blivit väldigt nyfiken. Dessutom står den nära och bekvämt i en kompis bokhylla, bara att låna.

Någon som läst den?

3 kommentarer:

 1. Jag har läst den:) riktigt bra och rolig! Författaren har skrivit en till bok, Resan som började med ett slut, den är också läsvärd;)

  SvaraRadera
 2. jag har också läst både den och Resan som började med ett slut. Gillade båda böckerna!

  Svenhammeds journaler är som ovan skriver rolig och jag blir så glad varje gång det kommer en ungdomsbok som är rolig men på ett smart sätt.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst Resan som började med ett slut men den sägs vara väldigt bra. Däremot har jag läst Svenhammeds journaler och jag måste säga att jag blev besviken. Visst, den har sina roliga stunder men jag tycker att Svenhammeds familj beskrivs så väldigt stereotypt, så som man förväntar sig att en "invandrarfamilj" är. Jag har aldrig varit ett stort fan av stereotyper så det beror väl på hur man är som läsare. Även kvinnosynen i boken känns trist, så njae, jag skulle inte rekomendera den.

  SvaraRadera