lördag 30 mars 2013

Nytt podcastavsnitt!
Nu finns ett nytt avsnitt av min och Hildas podcast uppe på Soundcloud! Denna gång är det ett musikavsnitt där vi spelar låtar som påverkat oss på olika sätt i livet. Förutom musik pratar vi också om fotbollshuliganer och viljan att komma bort från Sverige. Lyssna gärna här! Och hör av er om vad som är bra och vad som kan förbättras, antingen här eller som en kommentar på Soundcloud!

2 kommentarer:

 1. Åh, ni verkar ju hur härliga som helst haha! :) Jag och en kompis har pratat jättemycket om att spela in en egen podcast, tänkte bara fråga hur man riktigt går tillväga med program, redigering, inspelning, uppladning osv?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh vad roligt att du har lyssnat och gillar den! Vi spelar in på en Mac Book,vi har inga mikrofoner utan pratar rakt in i datorn. Vi laddade ner programmet Garage Band där man kan välja att spela in musik eller podcasts. Programmet är lättförstått och i programmet spelar man in och klipper poddaren. Sedan lägger man upp den på iTunes (gör man via Garageband) och sedan kan man använda iTunes-filen och t.ex. lägga upp den på Sound Cloud. Hanapee, som har en podcast har bloggar om hur man spelar in här:
   http://hanapee.com/blog/2012/12/03/hur-gor-man-en-podcast/

   Det ger lite noggrannare information. Fråga bara om du undrar något mer och skicka gärna länken till er podcast när ni spelat in! :)
   /Hanna

   Radera