lördag 12 mars 2011

Ny serie att längta efter!

Graceling har man ju hört mycket om! Framförallt på både engelska och svenska bokbloggar. När allt man hört om den bara är fantastiska omdömen, är det svårt att inte bli nyfiken. Och nu i April kommer den på Svenska! Den kommer att heta De utvalda och ha både ett vuxenomslag och ett ungdomsomslag. Den känns väldigt mycket fantasy, fast mer för de äldre åldrarna kanske. Handlingen tycker jag låter grymt spännande:


"Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.
Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat …? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor"

3 kommentarer:

  1. Håller med om att den låter spännande, har redan satt upp den på min önskelista.

    SvaraRadera
  2. Gud va mycket de svenska baksidan avslöjar! :( Men boken är ändå grym! ;D

    SvaraRadera
  3. Har recenserat den här boken för barnensbokbklubb, den var jätte bra! så om du är med i barnensbokbklubb så vet du nu att boken kommer att vara med i tidningen;)

    SvaraRadera