torsdag 31 mars 2011

TonårsUpdate - Hedvig

Många ungdomar tror att bara töntar läser. Men femtonåriga Hedvig är ett bevis som slår hål på det påståendet. Förutom en originell klädstil är hon musikalisk och behärskar flera instrument. Hon har ett stort intresse för drama och drömmen är att bli skådespelerska. Sin fria tid spenderar hon helst med kompisar eller hästen Wiessling, och hon kastar sig över en bra bok så fort hon får chansen. Vi var nyfikna på vilka ni läsare är och hittade Hedvig som gärna ställde upp på en liten utfrågning. 


Hej Hedvig! Vi börjar med den svåraste frågan: Vilken är din absoluta favoritbok? 
Åh herre vilken fråga! Jag tycker att böcker har sina olika personligheter vilket gör det svårt att jämföra böcker med varandra, alla har sina ups and downs. Men det är en bokserie som gjorde att jag kände mig alldeles tom när jag hade läst ut den, Harry Potter.

Vilken typ av böcker tycker du bäst om?  
Jag kan gräva mig djupt ner i fantasy och äventyrs böcker, jag blir helt lyrisk och kan inte sluta läsa. Magi, krig, konspirationer, mord och kanske en glimt av kärlek fyller de sidorna som jag bläddrar igenom varje kväll. Men vem kan säga nej till en bok som Deluxe, som utspelar sig under 1900- talets början med skvaller och skandaler i Manhattans socitet. Jag måste bara veta mer! Vad kommer att hända? hur slutar boken? Allt detta gör min läsning så lätt, eftersom längtan att få bläddra till nästa sida tar övertaget. Mina lässtunder fylls av allt från kärlek till krig och hat. Det är skönt att inte ha fastnat i något fack eftersom det ger mig möjligheten av få uppleva och fångas av scener från många olika världar.

Hur tycker du att en bra bok ska vara?
När jag läser böcker, blir det som om jag ser en film i mitt huvud. Det tycker jag visar på att en bok har nått sina mål. De flesta böcker är helt olika medan andra kan vara för lika böcker som redan finns. Upprepande böcker gör mig trött, man har ju redan varit med om det... Jag tycker att en bok som ger dig en möjlighet att kunna bygga upp en fantasi och som gör att man blir tagen av historien. Jag tycker det inte finns en mall på hur en bra bok är, för mig är böcker är som individer med olika personligheter, vissa gillar man andra inte.

Vad klarar du absolut inte av att läsa? 
Faktaböcker! vad är tråkigare än att sitta och läsa fakta, visst det är väl helt okej om man är intresserad av ämnet men annars... suger det.

Vad läser du just nu? 
Nu läser jag en bok som heter Avund, det är tredje delen i serien Deluxe. Jag har precis börjat läsa just denna delen men serien i sig är ju sjukt bra. Den handlar om svek, kärlek och skandaler i Manhattans societet under början av 1900-talet. Jag är redan fast i den och hoppas på sjukt spännande läsning framöver!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att ungdomar som läser är smartast och häftigast av alla. Kul att läsa om Heidi. Och böcker som film, läste just att Cirkeln blir film! I Sverige, och så sniffar 20thCenturyFox på möjligheten att göra en amerikansk remake. Alldeles underbart.

    Kram till er, det är alltid kul här.

    SvaraRadera
  2. Intressant att höra om Deluxe. Jag läste bara den första och tyckte inte om den. Och det var några år sedan, fast lustigt nog tänkte jag på boken idag.

    SvaraRadera