söndag 27 december 2009

Äventyrs-, spök- och domedagshistoria i ettDarlah, vilken mysko bok.
Jag kan bara säga att jag hade väntat mig något helt annat än det här.
I en lottdragning får Midori från Japan, Antonie från Frankrike och Mia från Norge åka med till månen. I 172 timmar ska de bo på månbasen Darlah 2 som NASA i hemlighet byggde under månandningarna på 70-talet. Hela världen talar om de tre ungdomarna och följer med spänning deras uppskjutning Men någon dag senare förlorar jorden kontakten med astronauterna och de får reda på att strömmen på Darlah 2 lagt av.
Men uppe på månen händer värre saker än så, det är någon där som vill dem illa, någon eller något som verkligen inte borde vara där.

Från början verkade boken vara en sorts äventyrsbok, spännande men underhållande. Sedan mot mitten blev det en riktig spökhistoria, läskig och halvt panikframkallande och mot slutet blev det en domedagshistoria som helt klart chockade mig.
Boken är också uppdelad i tre delar 1-jorden 2-himlen 3- efteråt. Jag har strukit över dem och döpt om dem till Äventyrshistorien, spökhistorien och domedagshistorien. Om det nu är tillåtet att klottra i böcker, jag brukar i alla fall göra det.
Jag har precis läst ut den så kan inte uttrycka mig riktigt än för jag är fortfarande så chockad av den utväg boken tog. Men andlöst spännande och fruktansvärt läskig är det enda jag kan komma på för stunden, och nej jag slösar inte med superlativen.

6 kommentarer:

 1. Nu blir jag nyfiken. När blev du chockad av en bok Elin? Jag kanske kan låna den av dig. Kram AS

  SvaraRadera
 2. Hahha nej jag blev mer chockad över den vändning berättelsen tog :)

  SvaraRadera
 3. Denna bok blev jag mycket intresserad av att läsa!

  Jag har även tipsat andra om den...

  Förresten har jag äntligen lagt till er blogg i min lista över bokbloggar! Om ni vill får ni gärna länka till mig.

  Med vänliga hälsningar,
  Torbjörn

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte annat än att hålla med. Jag läste ut den här boken igår och det är nog det obehagligaste jag någonsin läst. Det kryper under huden och stannar där.

  SvaraRadera
 5. SJukt sjukt bra!! !

  SvaraRadera
 6. Jag älskar den där boken, totalt awesome!

  SvaraRadera