onsdag 9 september 2009

Actionfylld

Robert har haft en underlig smärta i magen, ingen medicin har hjälpt så slutligen läggs han in på sjukhus för undersökning. På sjukhuset bestämmer de sig för att söva ner honom, men sövningsmedlet biter inte på honom, han är hela tiden vid medvetande fast läkarna vet inte om det. Slutligen bestämmer de sig för att skära upp hans mage.
Men där finns varken tarmar eller andra inälvor, utan istället är det fullt av metall och sladdar.
Robert är en robot Sanningen chockar han själv lika mycket som läkarna, och i paniken inser Robert att det inte finns något annat att göra än att fly. Han flyr ur sjukhuset, ut i natten. Han vet inte vem han är, vilka som jagar honom eller varför. Hur kan han vara en robot utan att veta om det själv, han känner sig som en människa, är precis som en människa...
Robert söker svaren men vet inte var han ska finna dom. Han blir hela tiden jagad och det är inte lätt att ligga steget före, det är bara en tidsfråga innan de lyckas fånga honom på riktigt.

Den här boken kan jag säga slutade ganska oavslutande. Men hur skulle ett riktigt bra slut se ut på den här boken? Jag har försökt komma på ett själv men det är näst intill omöjligt. Omöjligt att komma på ett lyckligt slut alltså.
Man får följa med Robert på en lång resa och jag kan lova att den inte är händelselös. Action, spänning, sorg och kärlek. Dessutom är den lagom lättläst.
Även om slutet blev helt fel (väldigt sorgligt) så tycker jag Kevin Brooks bok Jagad är värd att läsa för alla er som varit utan en händelse full bok allt för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar