fredag 28 oktober 2011

Vill läsa (så himla mycket)

I förrgår recenserades Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt i GP. Det är en bok som verkar vara full av elände och jobbiga ämnen men den och författaren Anette Eggert blev riktigt lovordade. 


"Millie växer upp utan syskon, med en pappa som dricker och en mamma som inte ser henne. Hon är ensam och har stort behov av att hitta någon som ser henne och är hennes vän, speciellt i skolan där hierarkin på högstadiet är skarp. Emma är Millies enda vän men plötsligt är Emma hemma under en lång tid med körtelfeber och Millie är vilse i klassens grupperingar. Hon sällar sig till klassens snygga och värsta grupp, med Madde och Louise i spetsen. Hon vet inte om det är till dem hon vill höra, saknaden efter Emma ligger gnagande under ytan." 

Jag måste läsa denna så fort jag får chansen. Det är mycket i skolan just nu och jag försöker läsa så gott det går. Men det finns så mycket nytt och bra man knappt hinner med! Ska försöka ta igen det på lovet. Den här hamnar kanske överst på att läsa listan. Så nyfiken blev jag av den här artikeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar