tisdag 21 juni 2011

Hjärtat Power Off

När Sofie förlorar sin pappa förändras allt. Hennes mamma som bara jobbar märker inte förändringen hos Sofie. Hur hon börjar umgås med ett nytt gäng och ge sig in på farligare banor. De finns de som fortfarande inte har förlorat hoppet om Sofie, de som fortfarande tror på henne, men Sofie har slutat tro på sig själv. Hon hamnar i en helt ny värld av langning och droger, ett system där det inte verkar finnas någon utväg.

Hjärtat Power off är en enkel men bra spänningsroman som är kort och snabbt berättad. Det enda negativa tycker jag nog var att den ibland kunde vara lite för deppig, men om man bortser från det är det definitivt en spännande läsupplevelse med puls. Schygge skildrar det bra om hur lätt det är att hamna i skiten och hur svårt det är att ta sig ur.  En riktigt bra ungdomsroman!

Missa inte heller vår intervju med författaren! 

3 kommentarer:

 1. Hej, skulle du vilja gästblogga på vår bokblogg? Skriva en recension? Självklart länkar vi då till din blogg från den recensionen.

  I så fall, maila oss på bokflickorna@gmail.com och bifoga texten och bild på böckerna. Det vore jättekul.

  http://bokflickorna.blogspot.com/p/vill-du-gastblogga_19.html

  SvaraRadera
 2. Hallå !
  Jag undrar bara om ni ignorerade min kommentar?

  SvaraRadera
 3. Åh, måste läsa. :D Jag måste fråga, har du/någon av er läst Lasarusfenomenet av Kjetil Johnsen, och vad tyckte du isf om den? (:

  SvaraRadera