torsdag 25 november 2010

Jagad

 Zoey är tillbaka! Hon ska besegra ondskan och rädda världen samtidigt som hon ska fightas med alla sina pojkvännsproblem, jobbigt. Jagad är femte boken i House of night serien och jag kan inte påstå att serien blivit bättre på senaste tiden. Den har snarare blivit sämre, tyvärr.

När jag läste första delen, Vampyrens märke, för över ett årsedan var jag helt förtrollad. Det var den första vampyrserien jag läste efter Twilight, självklart var jag som tokig. Och de första böckerna i serien är faktiskt riktigt bra. Men jag tycker inte längre att storyn håller. Zoeys killproblem är jobbiga, okej att hon dras mellan två killar, men fyra... Efter fem böcker har jag tröttnat. Men tvillingarna och Damien är fortfarande lika coola som alltid.

En serie som jag verkligen tycker har växt för varje bok och bara blivit bättre och bättre är Vampire Academy. Jag tror också att Richelle Mead kan få till ett riktigt maffigt, perfekt avslut. Mer tveksam är jag om mor och dotter Cast kan lyckas.

Mina recensioner om de tidigare delarna i serien: 
Vampyrens märke
Sveket 

Utvald 
Svart ängel 

Sjätte delen Frestad kommer i februari. 

4 kommentarer:

 1. Frågan är väl om man orkar läsa till sista boken. De har planerat att det ska bli 12 delar i House of Night-serien, och som du sa så har de bara blivit sämre.

  SvaraRadera
 2. Men läs dem på engelska, de är mkt bättre än de svenska översättningarna!! :D

  SvaraRadera
 3. Det är nog bättre om du/elin läser serien på engelska, orginalet tycks alltid vara bättre än översättningen (:

  SvaraRadera
 4. Aw, ni har fel :P House of night äger, och jag hoppas att ni inte slutade upp med att läsa efter femte boken. Fler delar har kommit ut nu, och en hint; småproblemen blir färre, de stora problemen blir MYCKET större, och Zoey har lyckats med det omöjliga - en enda kille! Så läs på, det är värt det, lovar.

  SvaraRadera