fredag 19 november 2010

Början på slutet - jag har sett den!

Igår, satt jag nervös i en knökfull biosalong för att se näst sista delen i Harry Potter serien. Det var omöjligt att inte vara nervös, tänk om den inte var bra?! Men jag hade inte behövt oroa mig. Den var bra, men självklart kändes det konstigt. Jag hade så klara bilder i huvudet på hur allting skulle se ut och det förstördes lite när jag såg filmen.

Precis som i sexan var filmen mycket hemskare och mycket mörkare än de tidigare filmerna. Även här har de lyckats muntra upp filmen med komiska scener och kommentarer. Jag gillade redan från början att de skulle dela upp sjuan i två delar.  Men man kände tydligt att detta var del 1 av 2. Det var som en lång förberedelse inför tvåan, utan ett riktigt slut. Spänningen gick i vågor. Det mest positiva med att de delat upp filmerna är att fler detaljer och händelser kommer med. Det kändes inte som en snabbspolning genom berättelsen, som jag tyckt att de senaste filmerna varit, utan här fick det med mycket mer än jag förväntat mig.

Jag vågar inte tänka på hur mycket pengar de satsat på den här filmen, men den var otroligt välgjord. Men vad jag saknar trollkarlskläderna! De långa kapporna och trollkarlshattarna, vart tog de vägen? Nu ser trollkarlarna ut som mugglare hela bunten. Quidditch, Hogwarts stora salar, Dumbledore och alla underligheterna ... Jag saknar det!

Nu ska jag iväg och se Paranormal Activity 2. Hjälp!

5 kommentarer:

 1. Ska se den idag! :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Du har fått en Cherry on Top Award av mig.
  Kolla in min blogg för mer info :D

  SvaraRadera
 3. Ni har fått en award av mig! Kolla in min blogg för att läsa mer! :)
  http://ameliesboktips.blogg.se/2010/november/cherry-on-top-award.html

  SvaraRadera
 4. Åh, den är så himla bra. Jag längtar så efter nästa del. Men tyckte inte du att man fick lite vibbar att Voldemort och hans anhängare gjorde lite som Nazisterna i Andra Värdskriget. De sitter ju och registrerar mugglarfödda, och Umbridge har ju några böcker i sitt skrivbord med något kryss över mugglartecknet,de kallar mugglare smutsskallar, ristar in det i Hermiones arm och en mugglarfamilj blir ju dödad. Jag fick massa sådana känslor.

  SvaraRadera
 5. Jo jag håller definitivt med dig Hanna. Jag satt hela filmen och associerade till Nazismen, kanske för att vi håller på och arbetar med det i skolan. Jag tror också att Rowling fått mycket idéer till dödsätarnas mugglarhat därifrån. Antimugglarism kanske man kan kalla det för.

  SvaraRadera