tisdag 9 november 2010

Läskigt + lättläst!

Ett tag trodde jag att lättläst inte var min grej. Men jag blev verkligen förvånad när jag började läsa den lättlästa versionen av John Ajvide Lindqvist bok "Låt den rätte komma in" och blev helt fast. Som jag tidigare skrivit gillar jag lättläst av den anledningen att man kan få handlingen lätt berättad för sig, men det blir lite som att läsa en lång redogörelse och någon större språkupplevelse kan jag inte säga att det är. Men "Vampyren i Blackeberg" tog tag i mig. Berättelsen är grymt bra. Den kalla spänningen lyckas även komma fram ur de lättlästa raderna och skrämma om mig rejält. En riktig skräckis helt enkelt.

Om du inte orkar ta dig igenom "Låt den rätte komma in" tycker jag inte att man kan kalla det för fusk att läsa den lättlästa versionen. Jag tror även att den fungerar bra för de yngre, eller om man har en lägre skrämseltröskel. För jag kan tänka mig att "Låt den rätte komma in" är mycket mycket värre "Vampyren i Blackeberg."

3 kommentarer:

 1. Alltså har hört halva "låt den rätte komma in". Den var bara skum och sög.. så långt jag hörde i alla fall. Fast de kanske var meningen att de skulle vara läskigt. Fast jag inte uppfattade det xD De är väl mig det är fel på ! xD

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vi på Boktädet tycker din/er blogg är toppen! Därför har vi nominerat den till Beautiful Blogger Award!!
  För info om nomineringen se vårt blogginlägg om Awardet. http://boktradet.blogspot.com/2010/11/hurra-vi-ar-fina.html kramar från Bokträdet

  SvaraRadera
 3. Tror du att det har något att göra med att det är Ajvide Lindqvist själv som har skrivit även den lättlästa versionen? Oftast brukar det ju vara andra författare som gör om klassiker etc, det kanske spelar in?

  SvaraRadera