måndag 11 februari 2013

Om en film var en bok: Star Wars

Jag älskade Star Wars långt innan jag visste hur nördigt det var, och jag älskade det ännu mer när jag sedan förstod det. Star Wars är lite som filmernas Harry Potter. En banbrytande historia med som bara lockar en viss grupp, den grupp som verkligen förstår det fantastiska och genialiska i hela idén. Jag har aldrig läst en science-fiction bok som motsvarar en film som Star Wars. En bok där olika planeter, folk och styren beskrivs som länderna i en fantasyroman. En bok där det goda slåss mot det onda, hemligheter kommer upp till ytan och där huvudpersonerna alltid är nära döden men mirakulöst lyckas överleva i sista stund.

Om Star Wars hade varit en bok skulle den vara så detaljrik att förrådet med nördfakta aldrig skulle ta slut. Mitt pocketexemplar (med baksidetexten skriven snett som i filmens inledning) skulle vara slitet i kanterna med tiotals hundöron vikta vid mina favoritscener. Science-fictionromanen har aldrig slagit helt igenom hos den stora publiken. Men om en bok som Star Wars fanns är jag övertygad om att mer sci-fi romaner än deckare skulle fylla topplistorna.


2 kommentarer:

  1. Jag upptäckte Star Wars i somras och sedan dess är jag helt frälst på filmerna! De är bara så fantastiska <3 Jag har sett att det finns böcker som verkar handla om samma värld, men jag tror inte att jag kommer försöka mig på dem. Det duger alldeles utmärkt med filmerna :)

    SvaraRadera
  2. De finns som böcker :)

    SvaraRadera