fredag 25 november 2011

Naomi och Ely


Författarna Rachel Cohn och David Levithans samarbeten blir alltid lika lyckade. Först var det Nick och Norahs oändliga spellista (som blev film och allt), sedan Naomi och Elys kyssförbudslista, och nu Dash och Lilys utmaningsbok som precis har översatts på svenska! Jag har nyss läst ut kyssförbudslistan som handlar om bästa kompisarna Naomi och Ely. Naomi är alla killars drömtjej men det finns bara en kille hon vill vara med, Ely. Ely är alla killars drömkille och helt igenom gay, när han blir kär i Naomis kille Bruce brakar allt samman. 

Det är en annorlunda bok. Framförallt för att Naomi och Ely är väldigt extrema karaktärer. Trots det känns boken ändå trovärdig. Båda är riktiga drama queens som leker med andras känslor. Men genom att man får följa dem genom olika perspektiv förstår man snart att de inte är så ytliga som man kan tro. För att vara ärlig älskar jag dem! De är otroligt härliga och boken är väldigt underhållande. En bli-glad-bok, en bli-kär-bok, en... äh läs den bara! 


2 kommentarer:

  1. Jag ska verkligen ta och läsa den! Jag har stått och fingrat på den i bokhyllan ett antal gånger men aldrig köpt den.

    SvaraRadera
  2. Detta är nog min favorit bland hennes böcker.

    SvaraRadera