torsdag 10 november 2011

Konsten att bokblogga - Den perfekta handbokenDet är roligt att se hur bokbloggsvärlden växer sig större, speciellt alla nya ungdomsbokbloggar som ständigt dyker upp!

Kanske är det flera av er som är sugna på att själva starta en bokblogg, eller så kanske ni redan har en? Oavsett vilket så är Konsten att bokblogga den perfekta handboken. Den är både liten och händig som handböcker ska vara. Men vad jag gillar mest av allt är att den inte har en massa onödig text. Den går rakt på sak och skriver tydligt om det man mest av allt vill veta.

Författarna  Karin Berg (på En Bokcirkel För Alla) och Petra Jankov Picha (på Breakfast Bookclub) kan sin sak och ger bra råd som alla har nytta av oavsett om du är nybörjare eller erfaren bokbloggare. De går igenom sådant som vilket bloggverktyg man kan använda sig av, hur man väljer ett bloggnamn, hur man får läsare, hanterar recensionsexemplar osv.

I kapitlet Därför bokbloggar vi finns även en liten intervju med oss på Tonårsboken. Där vi berättar varför vi började blogga, vad som är roligast och tips till andra bokbloggare. Jag har tidigare skrivit ett inlägg på bloggen med småtips och tänkte skriva ännu ett inlägg framöver med personliga bloggtips.

Jag vet att många av er har egna bloggar, men jag har inte stor koll på alla. Det hade varit roligt om ni ville länka till dem i det här komentarsfältet (skriv gärna någon rad om er blogg också). Så kan jag och andra läsare få nya bra bloggtips ;)

Konsten att bokblogga finns att köpa på bl.a. Bokus.

9 kommentarer:

 1. Har precis startat bokblogg för inte så längesedan och älskar det. Att få diskutera böckernas handling och karaktärer med andra är helt underbart!

  SvaraRadera
 2. Jag bloggar på bokclara (http://bokclara.blogspot.com/) (mejlade er precis när jag hade börjat bokblogga, haha). Det var er jag blev inspirerade av, och ni som fick mig att vilja börja bokblogga, tack! (Ni inspirerar mig fortfarande) Jag tycker det är himla roligt, jag är en riktig boknörd och älskar att blogga om ungdomsböcker!

  Får ta och kolla upp Konsten att bokblogga, den verkar vara bra!

  SvaraRadera
 3. Hej jag bloggar på http://juliadagbok.blogg.se/ tycker det är kul och läsa andras resenationer på böcker jag också läst eller få inspiration till nya böcker :D

  SvaraRadera
 4. Jag bloggar på bookshelf http://bookshelf.blogg.se/
  Det är så himla roligt att bokblogga, en av de bästa sakerna är absolut samhörigheten man känner med alla andra bokbloggare! Så himla mysigt:)

  SvaraRadera
 5. Jag och Johanna bloggar på bokglantan.wordpress.com. I snart ett år har vi bloggat där, och det är fortfarande jätteroligt:D

  SvaraRadera
 6. Startade min för inte så längesedan och håller fortfarande på att fixa iordning den, men bloggar så ofta jag kan ändå. Bloggar även om anime i den.

  SvaraRadera
 7. Jag bloggar på bokvarg.blogspot.com Och jag älskar böcker och könde därför att jag var tvungen att dela med mig av det..! :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag började ganska så nyligen att blogga på:

  http://skrivkramp.blogg.se/

  Har alltid älskat att både läsa och skriva och på bloggen är det en blandning av böcker, noveller osvosv. Är ny så det har inte kommit massa nytt än men eftersom jag själv alltid letar efter nya bok- och skrivbloggar tänkte jag att jag själv kunde göra en! :)

  Jättebra blogg förresten!! :)

  SvaraRadera
 9. Har precis startat men fattar inte hur man gör vissa saker, så jag ska köpa boken.
  Tack för tipset.
  Ni kan kolla in min blogg senare helst, för den är absolut inte färdig.
  Älskar er blogg!
  Men här är adressen:
  www.dolasbokblogg.blogspot.se

  SvaraRadera