onsdag 14 september 2011

Dustlands - ett äventyr!

Saba lever ett fridfullt liv i Silversjö med sin bror, far och lillasyster. Hon har inte sett mycket av världen utanför gården. Men en dag kommer plötsligt fem svartklädda ryttare till deras hem. De kidnappar hennes bror Lugh och dödar hennes far. Saba och lillasystern Emmi ger sig efter ryttarna fast bestämda att rädda brodern.

Blodröd väg gjorde mig inte besviken! Det tog ett tag innan jag vande mig vid språket som innehöll massor av slang som "e" istället för "är" och "mej" istället för "mig." Men när jag väl kommit över den tröskeln så fanns där ett fantastiskt äventyr att njuta av. Boken var spännande från första till sista sidan och fylldes däremellan av strider, kärlek, vänskap och hemligheter. Kanske inte en ny Hungerspelen men en riktigt bra dystopi. Kanske till och med bättre än Ful-serien. Det här är något du inte får missa! Höstens stora måste är helt klart Blodröd väg.

Jag tycker även det är lite komiskt att filmrättigheterna till Blodröd väg har blivit sålda till Riley Scotts produktionsbolag. Jag fick nämligen hela tiden associationer till Gladiator medan jag läste. Kanske är det här en framtidsversion av filmen?

2 kommentarer:

  1. Ja, det är väldigt likt romarriket. Precis de accessioner jag drog ;b

    SvaraRadera
  2. Är definitivt nyfiken på den här, och är ännu mer peppad efter att ha läst detta. Den verkar bra :)

    SvaraRadera