tisdag 14 juli 2009

Och vad är nu detta?

Nu har jag äntligen funnit vampyrböckerna som jag såg överallt i London (de är helt vampyrgalna där) och dessutom upptäckt att de kommer på svenska i Augusti!
Till skillnad från många andra vampyrböcker som getts ut efter Twilight serien så är detta en riktigt tonårs vampyr bok (som twiligt).
Sådana har det inte funnits många av och de är ju faktiskt de som i själva verket har blivit så populära.
På Bonnier Carlsens hemsida står det såhär:
Välkommen till Zoey Redbirds vampyrvärld!
Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer. Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. En värld med mycket magi, kärlek och död!
Äntligen känns det som om Zoey har hittat sin rätta plats. I Nattens hus passar hon in! Den mäktiga Neferet är hennes mentor, någon som verkligen stöttar Zoey och som hon kan lita på när det är svårt. Hon har också fått vänner, pojkvän (eller två egentligen, men Heath är ju människa, inte en alldelels bra kombination) och själva Nyx, nattens gudinna, har visat att Zoey är en person med förmågor utöver det vanliga (även för en vampyr).Men så händer det som inte får hända i den sköra relationen mellan vampyrer och människor: Mänskliga tonåringar hittas döda och mycket tyder på att det är vampyrer som ligger bakom morden.
"Sveket" är del 2 i House of Night-serien. Del 1 heter "Vampyrens märke" - läs den också så att du vet hur allt började!

Så vad säger ni?
Det är ingen twilight, ingen vampyr bok kan så igenom så som Twilight gjorde eftersom de var den som startade hela vampyr trenden.
Men jag tror att det är en jättebra bok att fördriva regniga höst dagar med.
Håll ögonen öppna i Augusti // Elin


P.S.
Ännu en "Vampyr high school" bok att hålla utkik efter i Augusti är Törst och Fruset blod av Richelle Mead i den nya serien vampire Academy.
Något att gämföra va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar