måndag 30 mars 2009

Drakar & Krig!

Jag måste bara säga det. Christopher Paolinis fantasy trilogi Arvtagaren är helt otrolig. Det var väldigt länge sedan jag läste tvåan: den äldste och framförallt fantasy. Jag hade helt glömmt bort hur bra Eragon, Den äldste och Brisingr var. Men nu när jag håller på med den tredje och sista delen så kan jag inte sluta läsa. Och verkligen inte sluta tänka på den. Så egentligen undrar jag varför jag sitter här och bloggar när Brisingr ligger på mitt säng bord.

Jag kan sammanfatta handligen kort här:

Pojken Eragon hittar ett drak ägg hemma i sin by. Ägget kläcks och i finns en liten drake, Saphira. Saphira och Eragon får ett märkligt band emellan varanda och Eragon blir en drakryttare. Men när Brom en man i hans by berättar att han oxå har varit drakryttare men att hans drake blev mördad berättar han oxå att den elaka och onda härskaren Galbatorix är ute efter honom och Saphira och att de därför måste ta sig till Varden. Varden är en grupp som jobbar för att störta imperiet och den onda Galbatorix. Eragon och Brom ger sig snabbt iväg på en farofylld resa genom riket, jagade av soldater och andra varelser.

Det är handlingen i bok ett och jag vill verkligen inte avslöja för mycket. Men jag kan säga att den innehåller krig, drakar, alver, kärlek, mystik, trolldom, de bästa ingredienserna en fantasy bok kan innehålla.

Något som gör att jag beundrar och gillar boken ännu mer är att författaren - Christopher paolini - endast var 15 år när han skrev första boken: Eragon.

Att han vid så ung ålder kunde skriva med ett sådant språk är grymt imponerande och otroligt. Så gör detta till ännu en anledning att läsa Eragon för det är en amazing bok som kommer på tredje platts på min fantasy lista som ser ut så här:


1. Harry potter böckerna av J.K Rowling.
2. Narnia av C.S Lewis.
3. Eragon serien av Christopher Paolini.
4. Serien om klanen Otori av Lian Hearn
5. Den mörka materian serien av Philip Pullman
6. Krigar hjärta av Henrik larsson,

Sex stycken fantasy böcker jag kan tippsa om men se till att få läst Eragon ;D
Första boken i serien: Eragon har gjorts till film,. Kolla trailen här:

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Väldigt fin blogg för det första, och för det andra då:
  Jag har läst Eragon, och har Den äldste väntandes i bokhyllan. Jag blev inte helt fast av Eragon (men den var bra), men jag har hört att serien blir bättre för varje bok?
  Stämmer det? :)

  SvaraRadera
 2. Böckerna är verkligen jätte bra!
  En utav mina favoriter också!
  Synd att det bara kom ut en film, men filmregisörren tyckte att det var för få som såg den och köpte den.

  SvaraRadera