torsdag 28 april 2011

Bokdrömmar

Idag berättade en kompis att hon under natten hade drömt om en bok. Boken var Baddaren, en bok hon varken hade läst eller hört så mycket om. Hon hade kunnat drömma om Darling River, boken hon just nu läser (och beskriver som drömlik men hemsk) eller vilken annan bok som helst. Ändå drömde hon om en bok hon aldrig brytt sig om eller någonsin tänkt läsa.

Nu är jag ingen expert på drömmar, men jag började ändå fundera lite. Har jag haft bokdrömmar? Mina drömmar påverkas nog mer av böcker än jag tror. Men jag har aldrig kommit på mig själv med att drömma bokdrömmar. Jag kan drömma om karaktärer och platser från böcker men en riktig boktitel har nog aldrig dykt upp i drömmen. Det får väl bli nästa bokupplevelse att bocka av på listan.

Har ni någon "bokdröm" som ni minns?

5 kommentarer:

 1. Jag drömmer om böcker hela tiden, haha. Men så är jag en sådan person som minns drömmar från så gott som varje natt, vilket förstås påverkar att jag minns fler av dessa än de flesta och därför inte nödvändigtvis drömmer fler sådana än andra bokslukare ... vänta, nu blev det lite krångligt. Men jaja c:

  SvaraRadera
 2. En eftermiddag efter skolan när jag läste "När jag hör din röst" var jag så trött att jag nickade till flera gånger. Varje gång jag nickade till liksom fortsatte jag att läsa, fast jag hittade på i min dröm hur fortsättningen var... Kommer dock inte ihåg mina alternativ till ifall Bella skulle välja Edward eller Jacob, men ganska kul var det i alla fall ;)

  SvaraRadera
 3. Det har inte direkt med någon speciell bok att göra, men en gång drömde jag att jag blev vampyr, inte någon vanlig vampyr direkt eftersom jag sög blod från bokryggar och det är ju lite bokigt i alla fallxD

  SvaraRadera
 4. Om jag sträckläser en bok under en dag så brukar jag drömma om den sen ;)

  SvaraRadera
 5. Jag drömmer hela tiden om karaktärer i böcker, jag drömde en gång en helt random dröm som handla om att alla författare och jag drack te :)
  Det var såklart J.K Rowling som serverade teet, men det är typ sådana skumma drömmar jag drömmer.

  SvaraRadera