söndag 10 april 2011

Tankeläsaren

De utvalda handlar om Katska som är en särling. Särlingarna är födda med speciella gåvor och Katska har dödandets gåva. Det är hennes plikt att döda och hota människor åt kungen. Hon har ett rykte om sig att vara oslagbar. Ingen kan besegra henne tills den dag hon möter prins Po. Po är också en särling, han är svårslagen i strid och verkar alltid förstå saker om henne som inte ens hon själv förstår. Po som hon först avskydde blir allt mer som en vänn. Men Po döljer något, och när Katska inser det förändras allt.

Man behöver inte vara särskilt förtjust i fantasy för att gilla De utvalda, tycker man om Dark-Romance eller vampyrer så kommer man också gilla den här, det kan jag lova. Nu har ju jag en ganska stor förkärlek till fantasy och Tankeläsaren fann direkt en plats i mitt hjärta. Det var spänning, kärlek, maktspel och nästan bäst av allt övernaturliga krafter. Älskar när karaktärerna har speciella krafter.

Att boken har sålts till över 28 (!) länder är inte svårt att förstå. Tankeläsaren är en upplevelse man inte glömmer, en värld man längtar tillbaka till och vill ha mer av.
En favorit.

Något annat kul är att bokförlaget Semic har gett ut Tankeläsaren med både ett ungdom och ett vuxenomslag. Det här är en bok som också passar alla, vuxna som ungdomar.

1 kommentar:

  1. Jamän, jag förstår ju inte vilket omslag som förväntas attrahera vuxna och vilket som är för ungdom... är jag en alldeles för barnslig tant, eller?
    Cilla

    SvaraRadera