måndag 18 juli 2011

Hösttecken

Ni som har varit inne i klädbutiker har säkert lagt märke till att höstkläderna börjar ta över. I bokaffärerna har höstböckerna inte riktigt börjat dyka upp men förlagen arbetar i det sista med dem, bloggarna bloggar om dem, bokhandlar och bibliotek förbereder ... Det börjar närma sig.

Bland höstens utgivning är det så mycket jag längtar efter att jag ska ägna ett separat inlägg åt alla nya titlar. Men mitt första "hösttecken" var när manuset på Cornelia Funkes nya bok damp ner i brevlådan. Den heter Spökriddaren och hans väpnare, innehåller massa fina illustrationer och handlingen verkar helt suverän. Vi ska ju intervjua Cornelia Funke på Bokmässan i år så jag ska försöka hinna läsa den här så snart som möjligt.

Så här står det om handlingen: 
"Livet är inte lätt för Jon Whitcroft. Mot hans vilja skickar hans mamma honom till en internatskola i Salisbury. Strilande regn, mörka murar, tomma korridorer, främmande ansikten, och desutom måste han dela rum med två skolkamrater. Jon anar inte att detta snart kommer att vara hans minsta problem. Den sjätte natten på internatet uppenbarar sig plötsligt tre vålnader utanför fönstret till hans rum. De stirrar på honom. Som tur är finns det en person i Salisbury som kan allt om vålnader …"

1 kommentar: