torsdag 16 september 2010

Odjurens stad - Isabel Allende

Isabell Allendes ungdomsbok fångar mig från första sidorna. Det är ett djungeläventyr i Amazonas.
15 åriga Alexander Colds mamma är mycket sjuk, han och hans syskon splittras när hans mamma måste söka vård i en annan stad. Till sin fasa hamnar Alex hon sin farmor, den ökända äventyraren Kate Cold. När några har siktat ett odjur inne i Amazonas djungler sätts en expeditions grupp ihop där Kate ingår. Alex måste självklart följa med. Men han blir inte det enda barnet, guidens dotter Nadia är också med på resan, men hon är lika hemtam i djungeln som Alex i sin hemstad.

Inne i djungeln blir det farligt, en efter en dödas på olika mystiska sätt. En kväll blir Nadia och Alex bortförda av "Dimfolket" en anonym indianstam som nästan aldrig haft kontakt med yttervärlden. Men de tänker inte döda dem som de andra stackarna i gruppen, utan det visar sig att de har ett speciellt uppdrag för dem. Ett uppdrag på liv och död.

Precis som Allendes andra böcker är Odjurens stad smått flummig med mycket andliga inslag, men det är också det som jag brukar fastna för när jag läser hennes böcker. Sökandet efter odjuret måste vara Alexanders livs största äventyr och det är väldigt spännande att följa. En riktig spännande äventyrs roman helt enkelt. Odjurens stad är dessutom första delen i en trilogi, de andra delarna heter Den gyllene drakens rike och Pygméernas skog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar