tisdag 10 augusti 2010

Hush, Hush

Änglar. Ett sedan länge dött ämne har hottats upp och åter blivit populärt igen, kanske tack vare den stora vampyr-hysterin. Becca Fitzpatrick har med Fallen ängel gjort en imponerande debut som översats till över femton språk, och fler lär det bli...

Som om Nora inte redan hade mycket att hantera efter hennes pappas död dyker plötsligt en ny kille upp på hennes skola. Nora och den nya killen Patch slås genast ihop som labbpartners på biologin. Men Nora får direkt dåliga vibbar från Patch, han är farlig, mystisk och har ett mörkt förflutet. De börjar stöta på varandra när hon minst anar det och tillslut kan hon inte längre förneka att hon dras till Patch. Samtidigt börjar hemska saker hända runt omkring henne, saker som inte bara hotar henne själv utan även hennes närmaste. Utan att inse det dras hon in i ett spel, ett spel vars spelare är hämndlystna, svartsjuka, övernaturliga och fallna änglar.

Spännande, aldrig en trist stund och totalt uppslukande. Men det känns som om jag läst boken förut. Det var inget riktigt nytt i Fallen ängel, utan det kändes som om hela boken gick efter en "twilight-mall." Snygg tjej, mystisk kille, något händer ... och allt händer så klart på biologilektionen av alla lektioner man kan välja mellan. Lagom trist.
Tack och lov finns det inga vampyrer utan istället är det änglar. Änglarna ger den klassiska historien en ny och fräsch look som jag helt klart gillar. En ny bild av änglar som inte alla är goda utan många av dem är riktigt onda. Mer änglar och mer hush hush hoppas jag på i framtiden och jag tror att andra delen  kan lyfta upp serien betydligt!

Ett stort plus till det snygga sidenglittriga omslagsmaterialet som är galet läckert!

1 kommentar:

  1. Super bra bok!
    Vet ni något om det kommer bli en film?
    För det går väldigt många rykten om det...

    SvaraRadera