måndag 23 september 2013

Boklistan: Bokmässan


Snart närmar sig årets bästa händelse, Bokmässan i Göteborg! Vi inleder veckan med att tipsa om gamla bokfavoriter av författare som i år besöker mässan. Böcker som alla kan njuta av oavsett om man besöker mässan eller inte. På torsdag smäller det! 

Hur kär får man bli?  Katarina von Bredows kanske mest kända bok men också hennes bästa. En klassisk kärlekshistoria när den är som bäst. På bokmässan kan höra henne prata om hennes tidigare ungdomsroman Flyga högt kl 11 på fredagen på Biblioteks och berättarscenen. Eftersom det är vi som håller i intervjun kanske även Hur kär får man bli kommer att nämnas.

Här ligger jag och blöder. Den Augustprisade boken kan man tipsa om gång på gång utan att låta tjatig. Det är den perfekta blandningen av humor och allvar. Bäst av allt är att Jenny Jägerfeldt är aktuell med en ny bok Jag är ju så jävla easy going. Hon kommer att finnas i Gilla Böckers monter klockan 12.30 på lördag.


Det är så logiskt alla fattar utom du av Lisa Bjärbo och Min typ brorsa av Johanna Lindbäck är två fantastiska ungdomsböcker som kom ut för ett par år sedan. Nu är författarna aktuella med Vi måste sluta ses på det här sättet, en bok de skrivit tillsammans och på fredag kl. 11.30 i Kulturrådets monter går det att lyssna när de berättar om sin skrivprocess.

Torka aldrig tårar utan handskar. Den vackra berättelsen om kärleken mellan Rasmus och Benjamin var definitivt en av förra årets största läsupplevelser. På fredag kl. 12.30 i Aftonbladet Kulturs monter berättar Jonas Gardell om sista delen i trilogin, Döden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar