fredag 12 oktober 2012

Böcker att se fram emot i vinter!

Hösten och vintern kan ofta kännas långa, kalla och blåsiga. Då är det viktigt att ha massa saker att längta efter. Av alla de nya böcker som kommer ut i vinter är jag väldigt sugen på att läsa dessa fyra:


- Sofía Nordins En sekund i taget kommer ut i januari 2013. Boken handlar om en feberepedemi som drabbar världen och Hedvig som lämnas ensam kvar när alla dött. Tror hon. Tills hon en dag möter en annan tjej som också överlevt.

- John Greens The Fault in Our Stars kommer på svenska den 18e januari och ska heta Förr eller senare exploderar jag. Efter alla hundratalslovord om denna bok är jag otroligt sugen på att läsa den. Antingen blir det på svenska eller den engelska pocketen som även den kommer ut i januari.

- Lauren Olivers Pandemonium ( Andra delen i trilogoin Delirium) kommer också ut på svenska den 18e januari i år. Första delen Delirium var en otroligt bra framtidsdystopi om ett samhälle där kärlek är förbjudet. Eftersom den slutade med många obesvarade frågor ska det bli otroligt intressant att se hur Lauren Oliver löser allt.

- David Levithans Every Day som kommer ut på svenska den 14e januari. X-publishing ger ut den och eftersom jag hittills har älskat varenda bok jag läst ur deras utgivning är jag säker på att jag kommer göra det även denna gång. Jag skrev om boken här för några veckor sedan och där kan ni även se en intervju med författaren.Vilka böcker ser ni fram emot i vinter?

8 kommentarer:

 1. Det finns väldigt många böcker jag längtar till!
  Bl.a. Korsad av Ally Condie och Pandemonium.
  Men det kommer fler böcker till våren jag längtar efter som Starcrossed, Safirblå (Tidlös kärlek) och någon gång under sommaren kommer även del 10 i House of Night.

  SvaraRadera
 2. Jag har precis läst Delirium så jag ser fram emot Pandemonium :)

  SvaraRadera
 3. Har du inte läst The Fault in Our Stars än?! Den är så fantastiskt bra att du borde läsa den med en gång. :)

  SvaraRadera
 4. Ingen specifik, men jag håller mig uppdaterad på Amanda Hellbergs blogg för att se hur det går med hennes nästa bok! Och så ska jag nog läsa något av John Green med, för det har jag inte gjort än.

  SvaraRadera
 5. Vilka guldkorn! Har sett fram emot att Sofia Nordin ska komma med en ny bok :)

  SvaraRadera
 6. Åh en till Sofia Nordin. Henne gillar jag verkligen, och handlingen på den här boken verkar riktigt bra. Annars ser jag fram emot Lisa Bjärbos bilderbok Eddie och julen som kommer i november. Och så ser jag sjukt mkt fram emot svtsjulkalender!

  SvaraRadera
 7. En sekund i taget verkar riktigt bra, svensk post apokalyps är man ju inte precis bortskämd med. Hade inte hört talas om den förut, så tack för tipset :D

  SvaraRadera
 8. Jag har dålig kolla på vad som kommer i vinter med David Levithans Every day ser jag fram emot.

  SvaraRadera