lördag 27 oktober 2012

Berättelsen om Pi - Trailer!

Sedan ett år tillbaka har jag velat läsa den prisade och hyllade "Berättelsen om Pi" av Yann Martel. Jag har tyvärr aldrig tagit tag i det och läst den men nu den 21 december har filmen biopremiär i Sverige och därför är det nu ett måste att ha läst den innan dess. Har ni läst den? Vad tycker ni om den?
 
"Efter ett tragiskt skeppsbrott guppar en ensam livbåt mitt ute på Stilla havet. Ombord finns en hyena, en zebra, en orangutang, en två hundra kilo tung bengalisk tiger och så Pi – en sextonårig indisk pojke. Det här är Pis berättelse om de dagar och nätter han tillbringar på havet, så småningom ensam med tigern Richard Parker.

Trots att kampen för överlevnad är hård har Pi tid att fundera över livet och Gud, människorna och djuren. Han får uppleva ensamhet i ordets mest grymma betydelse, men lär sig också att uppskatta det sällskap som erbjuds. Genom sin enkla och okomplicerade syn på tillvaron klarar han sig igenom det ena äventyret mer fantastiskt än det andra."

 

2 kommentarer:

  1. Kommer ihåg Life of Pi som en bra bok. Läste den för några år sedan och tyckte att den var en riktig blandbändare. Är väldigt peppad på att se filme :D

    SvaraRadera
  2. En av mina favoritböcker någonsin! Du måste läsa boken innan, helt klart.

    SvaraRadera