fredag 7 september 2012

Det fina med att hitta artister innan de blivit kända.


Jag tycker att det är så himla roligt att hitta en artist innan den blivit känd och sedan få följa den till alla plötsligt vet vem det är. Det känns som att man är med i artistens utveckling. Att ha varit med från början är dessutom ofta positivt med tanke på att de flesta band och artister har sin glanstid i början av karriären. Jag minns när jag för första gången fick höra First Aid Kit för två och ett halvt år sedan och hur jag lyssnade sönder deras första skiva Drunken trees med bara sju låtar. Och jag minns hur jag var på Popaganda 2010 när de spelade på lilla scen och hur det var superlätt att komma längst fram, för nästan ingen kände till dem. Samma sak gäller det svenska bandet Urban Cone som pappa spelade för mig innan de släppt någon låt offentligt och hur det bara kändes att de skulle bli stora. Och mycket riktigt så spelade de i somras på både Emmabodafestivalen och Popaganda och deras låtar Freak och Urban Photograph är kända från radio.

I några månader har jag nu lyssnat på Faråker som än så länge inte släppt någon skiva, men finns på sidan Soundcloud. Många av deras låtar är helt fantastiskt bra och det var länge sedan jag fastnade för någon som sjöng på svenska. Här kommer mina tre favoritlåtar med dem. Och vem vet, kanske spelar de på festivalerna nästa sommar?

Paparazzi Du
Allt Som Är Skit
Villa Dovre

Fler låtar hittar ni här!


Sedan bara måste ni lyssna på ett annat svenskt band som heter Fou de toi! Deras låtar finns på Spotify och de har hittills inte släppt någon fysisk skiva eftersom de inte tillhör något skivbolag. Lyssnalyssna!

Fou De Toi – Pick Up Your Phone
Fou De Toi – Dreams,
Fou De Toi – If You Are Going

3 kommentarer:

  1. Jag håller verkligen med om att det är fantastiskt kul att få se deras utveckling, och tack för tipsen - ska ge dem en chans! :)

    SvaraRadera
  2. Urban Cone är fantastiskt bra! :)

    SvaraRadera
  3. Tack för musiktipset alltid roligt att hitta nya artister.

    SvaraRadera