onsdag 18 juli 2012

The Fault in Our Stars

För elva dagar sedan läste jag ut The fault in our stars, med tårar som bara vägrade sluta rinna. Det är inte ofta jag säger det, men detta är bland det bästa jag läst i ungdomsbokskategorin. Boken handlar om Hazel som under flera år har haft cancer. Hon spenderar större delen av sin tid framför tv:n eller hennes favorit bok "An Imperial Affliction". Därför skickar hennes mamma henne till en grupp för cancersjuka ungdomar. Och det är där hon träffar Agustus Waters.

Vad jag älskar med The fault in our stars är att kärlekshistorien aldrig blir för smörig och det sorgliga aldrig sådär medvetet överdrivet. John Green hoppar smidigt över alla klichéer som jag tycker att kärleksromaner (och böcker om cancer också för den delen) lätt kan fastna i. Handlingen är hela tiden oförutsägbar och lyckas gång på gång överaska mig. Det är en helt fantastisk bok, sorglig och komisk på samma gång. Mitt bästa tips till er är att strunta i alla recensioner om boken, bara läs den! Då blir den som finast.

Den kommer på svenska i höst med namnet Förr eller senare exploderar jag. Själv tycker jag att den går lika bra att läsa på engelska eftersom språket inte är särskilt komplicerat.

4 kommentarer:

  1. Vilket...öh, *HOST*, fint svenskt omslag.

    SvaraRadera
  2. Apropå det svenska omslaget verkar författaren själv i alla fall nöjd: http://www.youtube.com/watch?v=coAa_HtrmNk

    SvaraRadera
  3. Jag har kommit halvvägs, men vet inte om jag vill fortsätta.

    SvaraRadera