fredag 5 augusti 2011

Jane Eyre blir film (igen)

Jag hittade härigenom trailen till den nya filmatiseringen av Jane Eyre som har premiär nu i höst. Filmen verkar vara mycket mörkare och mer actionfylld än boken och det kan nog behövas. Ser verkligen fram emot att se den! 

Måste också bara tillägga att jag hittills älskar Den jag var, Meg Rosoff är grym! 

2 kommentarer:

  1. BBC:s filmatisering från 2006 tycker jag var väldigt bra och respekterade boken. Vad gäller den version som kommer ut nu tycker jag att Mia Wasikowska är alldeles för snygg för att spela Jane.
    Tråkigt om filmen även blir "mörkare och mer actionfylld" än boken. Det är aldrig kul när Hollywood ska "spejsa till" den ursprungliga meningen bara för att det ska passa en ung publik. Boken är ju redan väldigt mörk och actionfylld och med ännu mer av den varan blir det nog icke trovärdigt och löjligt. Men förhoppningsvis leder filmen till att fler läser boken. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag håller mycket med föregående kommentar av Sofia: BBCs senaste filmatisering var verkligen fin (hon som spelade Jane var ett perfekt val), och jag märkte att jag alltigenom trailern jämförde den med TV-serien. Dock tycte jag att den verkade spännande. De är som att de har höjt volymen på varenda ögonblick i hela boken, som ändå var rätt intensiv och drömlik vad jag kan minnas. Rochester har jag alltid tyckt varit lite väl kladdig, och fjantig av sig - så man kan undra om den nya rolltolkningen kan göra honom mer sympatisk.
    Fall pladask för trailern hursomhelst.

    SvaraRadera