söndag 29 januari 2012

Att köpa, in english


Just nu har jag ett extremt köpsug efter böcker. Troligtvis för att det var över två månader sedan jag köpte en bok sist, kanske ett nytt rekord för mig. Nu råkar alla böcker jag vill läsa för stunden vara på engelska.

Ett stort måste för mig är The Magicians av Lev Grossman. Har sneglat på den i flera månader men aldrig vågat köpa den. Den har varit väldigt omtalad och beskrivs som en Harry Potter för vuxna, bara det liksom. Prep känns som en annan bok som skulle passa mig ("OC meets Donna Tart's The Secret history" vad mer kan man önska?) och The Fault in our stars har fått så sjukt mycket uppmärksamhet att jag inte kan låta bli att läsa den.


6 kommentarer:

 1. Det är i och för sig rätt många år sedan Prep översattes till svenska så du måste ju inte läsa den på engelska om du inte vill. Den finns i svensk pocket också…

  Anders

  SvaraRadera
 2. hejsan!
  jag undrar om ni vet när Jenny Hans nyaste bok "we´ll a,ways have summer" kommer ut på svenska. Diggar dem första 2 stort!
  kram

  SvaraRadera
 3. Anders: Visste inte att den blivit översatt! Måste kolla upp det då.

  Julia: Älskar också Jenny Hans serie! Har recenserat sista delen på engelska tidigare och troligtvis kommer den nu till sommaren på svenska. Men förlaget har inte gått ut med något ännu så jag är inte 100% säker.

  SvaraRadera
 4. Prep a.k.a. I en klass för sig på svenska är mycket läsvärd och bra. Jag gillar Sittenfelds Presidentens hustru också. Fascinerande bok.

  SvaraRadera
 5. Åh, så bra böcker. Var helt tagen av "The Magicians" när jag läste de. Det händer så mycket i den boken.

  "Prep" är också en bra bok, och heter "Inte som alla andra" på svenska om jag minns rätt. Mycket Aka-porr i den.

  "The Fault in Our Stars" är ett måste. Har inte fått hem mitt signerad ex än (kan man fatta att John Green signerade 150 000 ex av boken för alla som förhandseställde?). Efter att ha sett John Green läsa de två första kapitlerna på youtube och dessutom sett fram emot den här boken sen i sommras längtar jag galet mycket efter att läsa den.

  SvaraRadera
 6. Prep heter I en klass för sig på svenska, men det kanske du redan klickat dig fram till ;) För övrigt en helt makalöst bra bok. Blir nästan avis att du får premiärläsa och inte jag :)

  SvaraRadera