måndag 29 november 2010

Ett odjur

I vår ger Bonnier Carlsen ut boken Beastly som även kommer som film nästa år. Herrejisses. Ni skulle se hur mycket Dark-romance böcker som kommer nästa år, bokhandlarna kommer bli helt överfulla av vampyrer, änglar och andra odjur. Jag som trodde att trenden nästan skulle vara passé vid det laget.

Kyle Kingsbury är rik, skitsnygg, elak och egoistisk. För honom är det självklart att han ska väljas till den populäraste killen på skolbalen och få hångla med den snyggaste tjejen resten av natten.
Och allt hade nog gått som planerat om det inte hade varit för Kendra. Hon är inte särskilt snygg och hon har mage att kritisera honom för att få fördelar för att han är det.
För att ge igen bjuder Kyle henne på skolbalen bara för att dumpa henne utanför dörren och göra bort henne inför hela skolan.
Men Kendra är inte en vanlig tjej - hon är häxa. När Kyle kommer hem på natten efter skolbalen väntar hon i hans rum. Hon förbannar honom för hans grymhet och förvandlar honom till ett monster med päls, horn och huggtänder. Lika ful på utsidan som han är på insidan.
Bara om han lyckas hitta en tjej som verkligen älskar honom som han ser ut nu och som kysser honom innan två år har gått kommer förbannelsen att brytas. Och en sak till: Kyle måste också verkligen älska henne!
Han var Kyle Kingsbury, den coolaste killen - ett riktigt as, riktigt beastly. Men det syntes inte utanpå. Nu är han helt och hållet ett odjur.

7 kommentarer:

 1. Grattis, jag har precis gett er en cherry on top award! SE: http://superbrabok.blogspot.com/2010/11/tackar.html

  SvaraRadera
 2. Har inte läst någon Dark romance. Tänkte ta och göra det... funderar på Twilight. Vilken rekommenderar du, om man bara ska läsa en?

  /jana

  SvaraRadera
 3. Av någon anledning känns det lite wannabe-Skönheten & Odjuret...men inte desto sämre för det:)

  SvaraRadera
 4. Ja det är deffinitivt en Skönheten och odjuret historia. Så här har Bonnier C. skrivit på sin hemsida:
  Vi vet vad Skönheten tyckte om Odjuret - men hur var det för Odjuret?

  Själv blev jag mest nyfiken på den pga att den gjorts till film

  SvaraRadera
 5. Jana! Vilken svår fråga!

  Jag har två stora favoriter just nu. Den ena är Törst av Richelle Mead och den andra är Frost av Maggie Stiefvater, och det är nog de två som jag först och främst skulle rekommendera.

  SvaraRadera
 6. Jag läste "Beastly" förra året och den var bra. Precis som Elin skriver är det en nyversion av "Skönheten & odjuret" och det var intressant och spännande att få läsa boken ur odjurets perspektiv.

  Filmer ser också riktigt bra ut. Den förväntas ha premiär i Sverige den 1 april.

  SvaraRadera