lördag 8 december 2012

Juliga böcker i decemberkylan!

Vi har fått flera kommentarer senaste dagarna som efterlyser tips på böcker som bygger upp julkänslan och handlar om julen på olika sätt. Nu med drygt tre veckor kvar till jul så är det dags att börja läsa julböckerna för att komma i rätt stämning.

Den ultimata julboken måste nästan vara klassikern av Charles Dickens, En julsaga. Boken handlar om den snåle Scrooge som under julnatten förvandlas till en bättre människa genom resor med olika andar. Den utspelar sig i London under 1800-talet och har ett väldigt fint berättande språk, och min upplaga har väldigt fina illustrationer. (Jag kan även tipsa om filmen som kom ut för ett par år sedan!)

Dash and Lilys utmaningsbok ligger också högt bland de bästa böckerna om julen. Två ungdomar lär känna varandra genom utmaningar de skickar genom en liten röd bok. Denna vänskap placerad i ett juligt New York är bland det finaste jag läst.  Jag skrev om julbokcirkeln tidigare i veckan och jag kan verkligen rekommendera er att läsa mer om den här, om ni inte redan läst om den.

Julfritt av John Grisham är en bok som istället för att hylla julen verkligen skildrar hur stor hysterin kan bli över julen i USA. Boken handlar om ett medelålders par, som bestämmer sig att strunta i att fira jul ett år eftersom deras dotter kommer vara utomlands. Istället för att lägga 10 000-tals kronor på julen ska de istället lägga pengarna på lyxkryssning till Karibien. Men genom detta val gör de sig snabbt ovänner med halva stan och på julafton får de oväntade nyheter som gör att allt raserar.Sist men inte minst kan jag verkligen rekommendera att ta fram Harry Potter-böckerna ur hyllan och läsa julavsnitten i varje bok. Jul på Hogwarts, det kan väl inte finnas något bättre?

Kommentera gärna era bästa julboktips!

4 kommentarer:

 1. Åh, älskar En Julsaga. Harry Potter hör även till de böcker jag förknippar med julen. Lånade boken om Dash och Lily från biblioteket idag för julläsning!

  SvaraRadera
 2. Vilket grymt inlägg! Har själv inte läst så mycket julböcker men håller endå på med ett julprojekt på min bokblogg. Skulle det vara okej att jag tar ett skärmklipp över ert inlägg och publicerar på min blogg? Kommer självklart redogöra att det kommer från denna blogg ett flertal gånger. Länkar även till er blogg på min blogg redan nu. Hade varit toppen men förstår även om ni inte vill det.

  Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Det är aboslut okej!
  Kram!
  /Hanna på Tonårsboken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Inlägget kommer upp någon gång i morgon, ni kan ju kika in om ni vill ♥

   Radera