söndag 19 februari 2012

Det här med serier..


Om det är något inom bokvärlden som jag kan lite om så är det serier. Jag har aldrig varit en seriefantast och när jag var liten var det närmsta jag läste Bamse. Jag har ändå några favoriter som jag tycker är väldigt bra, men jag vill få reda på fler! Vad läser ni för serier?

Ur "Jag är din flickvän nu"

Nina Hemmingssons är absolut en av mina favoritserietecknare. Hon har även gett ut "Så jävla normal" (Bokrea i år!)och "Mina vackra ögon". Även om hon skriver om ensamhet och ångest så blir det så himla roligt!


En annan favorit är Joanna Rubin Dranger som skrivit massor av böcker, bla. "Fröken Livrädd och kärleken", "Fröken märkvärdig och karriären" och "Askungens syster". Helt underbara bilder som man inte kan sluta titta på!Jag såg en utställning av Sara Granérs bilder för kanske 3 år sedan och blev helt fast. Roliga och väldigt väldigt färgglada bilder fyllda av sarakasm! 

4 kommentarer:

 1. Ett himla bra seriealbum är Loka Kanarps Pärlor och patroner. Och Liv Strömquist om du inte redan har läst :)

  SvaraRadera
 2. Jag vet typ lika mycket som du... Men Nanna Johansson och Lina Neiderstam är bra. Och det finns en serieantologiserie som heter Allt för konsten med massa olika författare, de är bra!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar allt med Liv Strömquist. Roligt, smart och kritiskt. Sen vill jag tipsa om Naoki Urasawas Pluto. Välskriven, rörande och fint tecknad.

  SvaraRadera
 4. Tack för alla tips! Jag ska absolut kolla upp dem!

  SvaraRadera