fredag 11 december 2009

När vi ändå pratar vampyrer...

Alla vampyrböcker ser ut på otroligt olika sätt för att egentligen handla om samma sak. Själv har jag märkt att jag gillar allihopa. Den senaste vampyrboken jag spanat in är släktet av uillermo del Toro och Chuck Hogan

De har alltid funnits bland oss – vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen.
En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda över­allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp­täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara … Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berät­telsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand­lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.

Den påminner mig starkt om filmen I am ledgend med Will Smith, där alla människor blir muterade. Men det är precis en sådan bok jag känner för att läsa just nu. Dessutom låter det så bra, ett flygplan landar i New york och alla passagerare är döda. Hur ska man kunna låtabli...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar