fredag 25 december 2009

Juldagen

Jag hoppas alla hade en bra julafton, det hade jag. Det enda som saknades var jul känslan för min del.
Alla fick väl bra julklappar?

Jag fick en dator så nu ska jag försöka uppdatera oftare, eftersom jag tidigare varit lite beroende av hur familjen använt den.

Jag fick också två böcker.

Gone- övergivna av Michael Grant

Handling: På ett ögonblick försvinner alla över 15 år!

Bilar kör av vägen, spädbarn ligger ensamma i sin vagga och plötsligt fungerar inte telefonerna, Internet eller TV. Det finns ingen hjälp.

En helt ny skrämmande värld möter de övergivna barnen och tonåringarna. En värld utan vuxna där laglöshet träder in. Där mat för dagen blir en kamp och där de starka ställs mot de svaga. Förtvivlat försöker de ungdomarna komma på gåtans lösning. Men tiden börjar rinna ut för Sam. Han fyller snart år. Och när man fyller femton försvinner man.


Pucko av Marie-Aude Murail

Handling: Pucko säger "aja baja, fult ord" när hans bror Kléber svär. Han säger "jag tycker inte om någon här" när han inte tycker om någon här. Han kan räkna jättesnabbt: 7, 9, 12, B, 1 000, 100. Han leker med Playmobil och tror att det bor små gubbar i "tefelonerna", i väckarklockorna och i rödljusen. Pucko är tre år och 22. Fysiskt är han 22.

Pucko har inte bara sin bror, han har en hemlig vän också. Det är herr Kanin, en plyschkanin. Herr Kanin är Puckos vän i vått och torrt. Han hatar också Malicroix, vårdhemmet som Pucko nästan dog av sorg på, och som Puckos pappa vill spärra in honom på igen.

Kléber går sista året på gymnasiet; han är väldigt, väldigt modig och väldigt, väldigt trött på att ta hand om Pucko. Inget är lätt i Puckos och Klébers liv. Men den dag då Kléber får för sig att han och Pucko ska dela lägenhet med fyra andra studenter, då, då blir det riktigt komplicerat.

Pucko handlar om kärlek och att växa. Pucko utvecklas under historiens gång, men även Kléber och de fyra studenter som de delar lägenhet med utvecklas enormt. Empati, medmänsklighet och människors lika värde är frågor som de alla måste reflektera över och ta ställning till. Hur mycket är man själv villig att ge upp för att hjälpa någon annan?

Jag hade aldrig hört talas om Pucko så det ska bli spännande att se var det är för någon bok.
Jag fick också 350 kr på bokia.

Har ni fått några bra böcker?

Hoppas ni får en bra dag med alla nya saker och mycket mys!

Kramar Klara

3 kommentarer:

  1. Jag har fått Guiness rekordbok & Genom dina ögon av Stephenie Meyer ;) Och så True Blood böckerna på engelska :)

    SvaraRadera
  2. Pucko är jättebra!

    SvaraRadera
  3. Jag håller på att läsa Gone just nu =]

    SvaraRadera