söndag 24 november 2013

Boklistan: AugustfavoriterImorgon kl 17.30 tillkännages årets vinnare av Augustpriset. I väntan på beskedet passar vi på att uppmärksamma gamla favoritvinnare!


Skriv om och om igen. Inga andra vinnare kan likna sig med Skriv om och om igen. Den är helt annorlunda från de andra men ändå en så otroligt värdig vinnare. Det är ett mysterium hur författarna Katarina Kuick och Ylva Karlsson har lyckats fylla så få sidor med så oändligt mycket inspiration.

Här ligger jag och blöder. Jenny Jägerfeldts succéroman var helt klart något nytt inom den svenska ungdomsgenren. Det är en bok som är helt igenom briljant och klockren.

Jag saknar dig, jag saknar dig. En fantastisk historia om en syskonrelation som plötsligt förändras helt. Peter Pohl och Kinna Gieth lyckas få det att kännas äkta och det är omöjligt att inte bli berörd.


Pojkarna. Efter priset för två årsedan har succén för Pojkarna ännu inte lagt sig. Den håller på att bli allt från teater till film och har nominerats till flera olika priser. Det säger rätt mycket tycker vi som själva inte kan sluta tänka på Jessica Schiefauers fina bok.

Svenne. Per Nilssons ungdomsromaner är svåra att inte tycka om, men den som kanske gjort störst avtryck är Svenne. På ett intressant och spännande sätt tas främlingsfrihet i den svenska politiken upp och boken känns annorlunda och fortfarande väldigt aktuell.

Min syster är en ängel. Detta är en av de allra finaste barnböckerna som skrivits. Ulf Stark behandlar ämnet döden på ett sätt som får både barn och vuxna att gripas. Men det blir aldrig för mörkt, på ett fint sätt beskrivs tankarna kring den döda systern.

/Elin och Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar