fredag 4 januari 2013

Ankomsten

Ankomsten kan vara en av de vackraste bilderböcker jag fått chansen att läsa. I boken målar författaren upp en berättelse om en man som ger sig ut på en resa. Bakom sig lämnar han sin fru och dotter, i sökandet efter en bättre framtid för familjen. Bilderna är fruktansvärt vackra och jag fascinerades speciellt av hur författaren lyckas förmedla känslor genom ansiktsuttryck. Han är helt klart en mästare på att genom små detaljer berätta en historia eller lyckas fånga ett helt livsöde.

Shaun Tan ska ha inspirerats av människor som tvingats utvandra genom historien. I berättelsen får man en tydlig insikt i emigranters situation. Familjens splittring, sökandet, hoppet och alla hinder på vägen. Tillsammans med författarens blandning av tidigt nittonhundratal och fantasifull futurism blir det en saga man inte kan ta ögonen från. Ankomstens handling och bilder rymmer något för alla generationer. Tveka inte att läsa den!

2 kommentarer:

 1. Tyckte att den var fantastisk. Har även läst "Det röda trädet" av samma författare, och den var också helt otroligt bra. Pecis som du säger så har den nåt för alla, kanske mer för oss som är lite äldre än vad man kan tro innan man öppnat boken...

  //David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste verkligen läsa Det röda trädet! Kommer förmodligen läsa allt av Shaun Tan efter det här!

   Radera