torsdag 10 mars 2011

Feber

Äntligen har jag läst ut Feber. Det gick i ett svep, för jag var så inne i historien att jag inte ens märkte att jag bytte blad, och så ska det ju vara! Frost & Feber slår alla böcker jag läst om vargar och den slår nästan Twilight också för den delen. Det går inte att beskriva handlingen utan spoilers så läs inte om ni inte läst Frost.

Sam och Grace kan äntligen leva ett liv tillsammans, utan att Sam förvandlas till varg. Men någonting händer i Grace kropp, har det att göra med att hon blev vargbiten som liten?  Grace glider allt längre bort från Sam som inte kan göra något åt vad som händer med Grace. Dessutom visar sig de nya vargarna  vara en större fara för flocken än någon kunde ana. Den nya vargen Cole har ett förflutet som känd rockstjärna och med pressen hackihäl kan de hitta honom när som helst,  och då riskerar hela flocken att bli avslöjad.

Wow jag älskar den här boken, den är så fantastiskt fin. Det finns inget bloddrickande eller farliga fiender och annat liknande. Det finns en vacker men ändå ganska melankolisk ton i hela berättelsen, till skillnad från all annan vampyr och varulvs litteratur så känns den här faktiskt trovärdig. Jag riktigt myser när jag läser Feber, trivs bland sidorna och vill aldrig komma tillbaka därifrån. Den nya karaktären Cole, livade upp hela boken, annars var allt i stort sätt sig likt. Samma Mercy Falls och samma gäng. Jag måste bara säga det igen, Jag älskar Feber, den är bättre än Twilight och bättre än alla vargböcker jag läst. Missa inte den här serien, bättre läsupplevelse kan jag inte tipsa om just nu.

3 kommentarer:

  1. Oj, det lät ju jättebra! Får se om jag håller med när jag läser den :P

    SvaraRadera
  2. Älskar Frost och Feber! Det kan vara mina absoluta favoritböcker jag läst iår! Nu väntar jag bara på finalen, som heter Forever! Men det har inte blivit översatt än? Jag håller med om att det är hur som helst en riktig mysbok, och verklien ingen streckläsningsnok!

    SvaraRadera
  3. Jag avgudar Maggie Stiefvater dock tycker jag bättre om Frost än Feber men självklart står hela serien i bokhyllan.

    SvaraRadera