onsdag 23 mars 2011

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Olivia kan inte förstå att John har dumpat henne. Hon vill bara gråta, inte gå till skolan, inte leva, bara ha John tillbaka. Hennes vänner tröttnar ganska snabbt på Olivias deppande och tvingar med henne ut. Därute finns Danijel, Kalle och många fler som kan få Olivia att glömma John. Åtminstone för en stund. Samtidigt som John skaffar ny tjej börjar det gå rykten om Olivia. Vissa tycker att hon borde lägga av, skaffa pojkvän som alla andra och bli perfekt igen. Men varför måste det alltid vara så? Dessutom kommer John ändå tillbaka till henne förr eller senare. Eller gör han?

 Mycket kärlek, det har ni nog fattat vid det här laget. Men en bok med en titel som denna måste innehålla något mer. Och det är såå mycket mer än bara lite killproblem kan jag säga. Det är vänskap, familjeproblem och kärlek på alla möjliga sätt och vis. Det är svårt att tro att detta är Sara Ohlsons debut, mig övertygade hon direkt med den fina enkla språket som innehåller så mycket humor och känslor. Boken är ett litet kärlekspiller, man blir glad och ledsen och förväntansfull och förbannad. Vem behöver egna kärleksbekymmer när man kan läsa om Olivas.
Den långa titeln är minst lika älskvärd, det är svårt att inte bli nyfiken på en titel som den, och när innehållet visar sig vara minst lika fint blir man så lycklig. Det här är vårens "Det är så logiskt..", och kanske årets "Här ligger jag och blöder". En toppenbok helt enkelt!

Läs också vår intervju med författaren Sara Ohlsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar