tisdag 2 april 2013

Berättelser från Engelsfors

Berättelser från Engelsfors är ett seriealbum för alla de som har läst Cirkeln och Eld och älskat berättelsen om häxorna från den svenska småstaden som kämpar mot stora onda krafter. Författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg har jobbat ihop med tre serietecknare i skapandet av seriealbumet; KimW. Andersson, Karl Jonsson och Lina Neidenstam. Boken bygger på 8 korta berättelser från tiden innan Cirkeln fram till tiden efter Eld.

Bild: Karl Johnsson
Det är underbart att få återvända till den magiska och härliga stämningen som Engelsfors förmedlar och samtidigt också återförenas med alla karaktärer. I de åtta olika berättelserna får man följa en karaktär speciellt mycket, precis som man i böckerna läser ett kapitel ur en av karaktärernas synvinkel. Berättelserna skiljer sig mycket åt beroende på vem man följer, både textmässigt och bildmässigt, och variationen gör det väldigt spännande. Även om seriealbumet tog mindre än 30 min att läsa känns det otroligt genomarbetat. Varje bild är noggrannt ritad och det märks att de olika serietecknarna jobbat nära varandra med att hitta karaktärernas utseende och Engelsfors typiska miljö.

Det är förvånansvärt hur mycket det finns att berätta! Berättelserna från en liten stad som Engelsfors verkar aldrig ta slut och vi tänker inte klaga. Teckningarna förstör inte ens bild av karaktärerna utan kompletterar bara de gamla. Ge oss filmer, samlarkort, affischer, rubbet. Ju nördigare desto underbarare, Engelsfors kan aldrig bli uttjatat.

/Hanna och Elin

3 kommentarer:

  1. Ni har fått en blogaward på min blogg :)

    SvaraRadera
  2. De får gärna göra en till ;) och jag håller med dig, trots den lilla uppfattning jag har om karaktärerna från Cirkeln så kompleterar det vekrligen. Blir sugen till tusen på Eld. http://joakimdesign.com/kreativituren/berattelser-fran-engelsfors/

    SvaraRadera