torsdag 11 april 2013

Miss Peregrine kommer tillbaka!

I somras läste jag Ransom Riggs Miss Peregrines home for peculiar children, en bok som fick en att rysa av både obehag och den magiska stämningen. Det som jag gillade mest med berättelsen om det övernaturliga barnhemmet var alla de fina vintagefotografierna som fanns med i boken på de magiska barnen. Från början hade författaren tänkt göra en fotobok av alla bilder han hittat på olika marknader över hela USA, men så kom plötsligt berättelsen till honom och han bestämde sig för att det skulle bli en roman.

Även om boken var väldigt bra blev jag besviken över det öppna slutet och lämnandet av alla karaktärer precis när man börjat lära känna dem. Men nu är det klart att det kommer en andra bok om Miss Peregrines barnhem! Den kommer ut på engelska den 14e januari 2014 och förväntas vara översatt och utgiven samma år i Sverige. Andra boken kommer börja där den första slutade, år 1940. Denna gång kommer Jacob fly den wailsiska ön tillsammans med sina nya vänner för att åka till London, där de träffar Miss Peregrines bror som ska hjälpa dem att fortsätta reda ut mysteriet. Jag längtar otroligt mycket efter andra delen, inte minst för att veta hur det kommer gå för Jacob men också efter alla nya vintagefotografier boken kommer innehålla.

Nästa år beräknas också Tim Burtons film av boken komma på bio!
2 kommentarer:

  1. Tim Burton ska filmatisera; nästan så väntat att det blir kliché :) Själv är jag ju mer inne på deckare, men den här boken ska jag absolut läsa! det är ju spänningen och myset man vill ha. Omslaget är verkligen helt underbart och bilderna innuti - smart. /Bokdetektiven

    SvaraRadera
  2. Åh vill verkligen läsa fortsättningen, men 2014 sååå lång tid!

    SvaraRadera