söndag 17 juni 2012

Löwensköldska ringen

Nu i slutet av terminen läste jag Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf i svenskan. Det är en kort bok på drygt hundra sidor, men den är inte mindre spännande för det. Jag bläddrade mig snabbt igenom boken just för att den var så spännande. Jag blev riktigt förvånad över hur boken lyckades fängslade mig. Handlingen är en sorts spökhistoria med mycket mystik och gåtor. Det finns ingen direkt huvudkaraktär utan man får följa olika personer som kommer i kontakt med ringen som det vilar en förbannelse över. För att vara skriven 1925 kändes den ovanligt modern och handlingen påminde mig om både Tolkiens Ringen-trilogi och nutidens moderna deckare.

Om ni vill prova att läsa något av Selma Lagerlöf är Löwensköldska ringen bra att börja med. Den är kort, lättläst, spännande och ger definitivt sug efter att läsa andra delen "Charlotte Löwensköld".

2 kommentarer:

  1. Den lät spännande. Fint omslag också :)

    SvaraRadera
  2. Åh, då kanske man ska låna sig den då, har länge velat läsa något av Selma. Minns att vi också fick läsa något med henne i skolan men kommer ej ihåg vad det var för text. Är det gammalsvenska i denna upplaga?

    SvaraRadera