onsdag 20 juni 2012

Har du inget att göra?

På sommarlovet får man så mycket tid över att man tillslut kanske inte har något att göra. Ingen ska behöva ha tråkigt på sommarlovet! Mitt allra bästa tips är att låna en stor hög med böcker på biblioteket att sträckläsa på balkongen eller altanen. Men det finns mycket annat också, jag har gjort en liten lista på tio bokiga saker att göra (när man inte har något att göra). Kanske gör jag en fortsättning på listan senare!

1. Sortera bokhyllan - Jag ägnade mig åt detta förra våren/sommaren och det är mycket roligare än man tror! Ta ut alla böcker, damma, sortera, rensa ut böcker du kanske inte vill ha kvar och sortera sedan in dem på något snyggt och roligt sätt!

2. Göra alla uppgifter i Skriv om och om igen - Den superfina boken för alla med skrivdrömmar! Köp eller låna den på biblioteket. Det finns massvis med roliga skrivuppgifter som gör dig sysselsatt resten av sommarlovet.


3. Mejla din favoritförfattare -  Har du en författare som du gillar extra mycket? Passa på att skriva ett brev nu när du har tid! Vem blir inte glad av att få ett äkta beundrarbrev?

4. Starta en maratonläsning - kanske av Harry Potter, alla böcker av Jane Austen, J.R.R. Tolkien eller liknande!

5. Göra den här bokiga nagelmanikyren! 

6. Organisera en sommarbokcirkel - kanske tillsammans med alla dina vänner som också är hemma eller ordna en bokcirkeln via till exempel skype?

7. Skriv fanfiction! - Spinn vidare på din favorit bok/serie! Vad händer med karaktärerna efter att berättelsen tagit slut? På internet finns det också många fanfiction-hemsidor, lägg upp din berättelse eller läs vad andra skriver!

8. Testa vilken nobelpristagare du är - Josefin på nobelprisprojektet har gjort ett test där du kan ta reda på vilken nobelpristagare just du är! Måste ha tagit hur lång tid som helst att göra, men det är verkligen en kul idé!

9. Gå med i en tävling - Till exempel denna novelltävlingen på ungdomar.se eller Opals stora filmtävling!

10. Starta din egen bokblogg! - Bokbloggar är det bästa sättet att få kontakt med andra bokintresserade, kunna diskutera böcker och sprida sina tankar! Om du redan har en bokblogg, varför inte arbeta på en ny design eller starta ett nytt projekt? Om du känner att en bokblogg inte är något för dig kan du alltid skaffa ett konto på goodreads.com eller boktipset.se!

6 kommentarer:

 1. Vilken bra lista! Nagelmanikyren var ju riktigt cool ;)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar sådant här, så tack! :-)

  SvaraRadera
 3. Kanonbra tips att sysselsätta sig med!

  SvaraRadera
 4. Jättebra lista! Ska börja redan imorgon och får skriva upp boken "skriva om och om igen" på min vill ha lista! :) och det där med fanfiction! Har redan gjort en fanfiction av twilight, fast i mitt huvud!! :D fast kanske tar ngn annan då! :P

  SvaraRadera